°C
woensdag 22 januari 2025

Hillegom Estafette: Dieuwertje en Rob Mulder

Hillegom – Sinds januari 2024 zijn Dieuwertje en Rob Mulder de trotse eigenaren van Kookstudio Hillegom aan de Satellietbaan. Gespecialiseerd in kookworkshops en catering. Toen goede vriend John de Jong zijn pensioen aankondigde en naar Spanje vertrok, kregen zij de kans dit goedlopende bedrijf over te nemen. Met veel enthousiasme en positieve energie doken zij in dit nieuwe avontuur. Hillegom Online sprak met Dieuwertje over de ervaringen, hoogtepunten en uitdagingen in het eerste jaar.

Naam: Dieuwertje en Rob Mulder
Leeftijden: Rob 44 en Dieuwertje 41 jaar
Hobby’s: Koken en golfen

Dieuwertje en Rob hebben beiden een achtergrond in de horeca. Hun carrière bracht hen in de loop der jaren in verschillende richtingen, maar altijd stonden ze klaar om John te helpen bij grote cateringklussen en kookworkshops. Ze kenden zijn bedrijfsvoering dus door en door toen zij het stokje van hem overnamen. Ze konden alles overnemen, tot het klantenbestand en de kookclubs toe. Dieuwertje vertelt stralend: ‘We kregen een kans die niet snel voor het grijpen ligt, maar we hebben deze met beide handen aangepakt.’

We zijn jong en vol energie, dat merken klanten

Vol energie

Het eerste jaar lag de focus op het behouden van het bestaande format. En dat ging heel goed: ‘We hebben zo’n leuk jaar gehad,’ vertelt Dieuwertje. ‘We kregen veel nieuwe klanten en enthousiaste reacties op de veranderingen die we hebben doorgevoerd. We zijn jong, vol energie en hebben een frisse blik op dingen, dat merken klanten.’ Inmiddels is het team gegroeid tot vijf flexibele koks en medewerkers: ‘We doen het écht samen en we zien het bedrijf groeien.’ Alle gerechten worden vers bereid in de grote professionele keuken aan de Satellietbaan. Hier kunnen groepen tot 30 personen samen een workshop volgen. De kwaliteit de ze leveren is daarbij van groot belang. Dieuwertje: ‘We willen dat onze service absoluut top is, voor minder doen we het niet.’

Grote schoenen

Een van de hoogtepunten van het eerste jaar was een cateringklus voor 150 man. Hier serveerden ze onder andere verschillende hapjes van de barbecue. Daarna volgde een viergangen kerstdiner voor 85 man. Voor dit diner toverde Dieuwertje een leegstaande verdieping in een kantoorpand helemaal om in kerstsfeer. ‘Ik ben echt trots op hoe we dat hebben neergezet,’ vertelt ze nagenietend. ‘Ik dacht bij mezelf, als we dit niveau vast kunnen houden, dan komt het helemaal goed.’ Want of dat zou lukken, daar was ze in het begin wel wat onzeker over: ‘John heeft echt wel wat neergezet de afgelopen jaren, dus dat zijn flinke schoenen om te vullen. Die druk voelde ik zeker. Maar dat gevoel is nu helemaal weg’

Koken verbindt, in de keuken ontstaan de leukste gesprekken’

Assortiment uitgebreid

Vol enthousiasme beginnen ze aan hun tweede jaar. Het aanbod is uitgebreid met nieuwe workshops zoals een Bier & Steak Workshop, een Wijn en Spijs Masterclass en Indonesische Kookworkshops. Onder het genot van speciaal geselecteerde dranken, gaan de deelnemers heerlijke hapjes bereiden en vervolgens opeten. Nieuw is ook de mogelijkheid om individueel in te schrijven. Het is niet meer nodig om minimaal 10 personen te verzamelen, je kunt gewoon aansluiten bij ingeplande workshops. Dieuwertje: ‘Deze mensen kennen elkaar dus niet. Maar wij hebben we ervaren dat koken verbindt. Er ontstaan tijdens het bereiden en later aan tafel ontzettend leuke gesprekken.’

Hoe drukker we het hebben, hoe beter we gaan

Positiviteit en daadkracht

Geen week is hetzelfde voor Dieuwertje en Rob. Waar ze in de ene week misschien twee kookworkshops geven, cateren ze de week erop drie evenementen op één dag. Naast de kookstudio hebben ze nog een bedrijf in facility management (Mulder Facility Management) waarmee ze het beheer en onderhoud van diverse bedrijfspanden verzorgen. Daarnaast hebben ze een gezin met twee jonge kinderen. Je kunt dus rustig stellen dat ze áltijd bezig zijn. Maar dat vindt dit stel heerlijk: ‘We krijgen heel veel energie van ons werk. Hoe drukker we het hebben, hoe beter we gaan.’ Dat is ook precies de energie die Dieuwertje uitstraalt. Een en al optimisme en daadkracht: ‘We zijn het gewoon gaan doen. Als je iets echt wilt, dan kan het. Dat heb ik het afgelopen jaar wel geleerd.’ Drie jaar terug had het stel nooit gedacht nu een Kookstudio te runnen. Maar ze zijn het avontuur met volle teugen aangegaan. ‘Natuurlijk was het spannend maar ik zou iedereen aanraden kansen te pakken en dromen uit te voeren. Als je er gewoon voor gaat, komt het meestal wel goed.’

Meer informatie vind je op: www.kookstudiohillegom.nl

Tekst: Marjolein van der Wal
Foto’s: Barry Out

Stokje doorgeven

Dieuwertje geeft het stokje door aan Alexandra Braun. Alexandra is eigenaar van Braun for Projects en komt daarvoor op veel interessante plekken. Dieuwertje is benieuwd naar haar verhaal en de kansen en uitdagingen die ze hierbij tegenkomt.

Wat vindt Hillegom

Hoe makkelijk vind je het om informatie te vinden op Hillegom Online?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Aankomende evenementen

Lees ook: