°C
vrijdag 20 september 2024

Speeltuin de Kapertjes flink opgeknapt

Hillegom – Speeltuin de Kapertjes aan de Talmastraat in Hillegom heeft een aantal fonkelnieuwe houten speeltoestellen gekregen. Ook zijn de tegels vervangen door gras en zijn er nieuwe planten en bomen geplant. Het ontwerp van de nieuwe speeltuin is tot stand gekomen met inspraak van de buurt- en speeltuinvereniging en met inwoners van de wijk.

Feestelijke opening

Op woensdag 5 april openden wethouders Karin Hoekstra en Maarten Dijkshoorn de vernieuwde speeltuin in de wijk Patrimonium. Naast de wethouders waren ook de directies van de ontwikkelcombinatie VOF SIZO (een samenwerking van projectontwikkelaars Timpaan en UBA) en Woonstichting Stek aanwezig. Als onderdeel van het project van de nieuwbouwwijk Tuindorp hebben VOF SIZO en de gemeente Hillegom de vernieuwing van de speeltuin mogelijk gemaakt. In de toekomst kan de speeltuin een ontmoetingsplek worden voor bewoners van de huidige wijk en de nieuwbouwwijk. De speeltuin is aangelegd in het kader van ‘social return’, waarbij de gemeente de projectontwikkelaars heeft gevraagd om iets terug te doen voor de lokale samenleving.

Wonen in een mooie omgeving

Een gemeente waar het fijn wonen is, dat wil Hillegom zijn voor haar inwoners. Daarom worden in de nieuwe woonwijk Tuindorp verschillende soorten woningen gebouwd: koop en huur, klein en groot, geschikt voor starters, gezinnen en senioren. Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zo werkt de gemeente met oog voor de toekomst aan een mooie en veilige omgeving met veel groen.

Over Tuindorp Hillegom

De ontwikkeling Tuindorp bestaat uit ongeveer 283 woningen. De architectuur past goed bij de bestaande wijk Patrimonium. Op de locatie komen 136 betaalbare koopwoningen van 40 m2 t/m 100 m2 gebruiksoppervlak en circa 147 eengezinskoopwoningen in de vrije sector. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het ontwerpbestemmingsplan voor het plan Tuindorp.

Meer informatie: www.tuindorp-hillegom.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: