°C
vrijdag 20 september 2024

Samen voor veiligheid: preventieve controle bedrijfsverzamelgebouw in Hillegom

Hillegom – Gemeente Hillegom heeft dinsdag 23 mei 2023 samen met politie, Omgevingsdienst West-Holland en brandweer ongeveer 40 units gecontroleerd in een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Hillegommerbeek. Deze controles zijn bedoeld om op tijd eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken.

De gemeente houdt regelmatig controles in panden en bedrijven. Deze acties kondigen we van tevoren niet aan. We willen hiermee nagaan of eigenaren en huurders zich goed aan de regels houden. Dit hoeft dus niet te betekenen dat er iets niet in orde is.

Bijna alles in orde
De organisaties hebben gekeken of wet- en regelgeving wordt nageleefd en of er sprake is van veiligheidsproblemen of gezondheidsrisico’s. Bij een unit werd illegale bewoning aangetroffen en bij enkele units bleek dat niet alles klopte in relatie tot het bestemmingsplan of de milieuwetgeving. Bij verreweg de meeste huurders van de units bleek alles in orde te zijn.

Schouder aan schouder
De buurgemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen staan schouder aan schouder met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Ziet u dingen die niet kloppen?
Meld het ons! Uw melding kan het verschil maken. Want ieder stukje informatie kan helpen eventuele misstanden tegen te gaan. Melden kan via de politie: 0900 – 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000; meldmisdaadanoniem.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: