°C
donderdag 19 september 2024

Taalklas wordt Nieuwkomersschool De Wereld

Hillegom – In verband met de grote hoeveelheid nieuwkomers die De Taalklas Duin- en Bollenstreek de afgelopen jaren heeft ontvangen, past de naam Taalklas niet meer. Zij zijn ondertussen uitgegroeid tot een school voor alle nieuwkomers in de gehele regio. Het is tijd voor een nieuwe naam: ‘De Wereld, Nieuwkomersschool Duin- en Bollenstreek’. De school heeft momenteel twee locaties, één in Noordwijkerhout en de ander in Noordwijk.

De nieuwe naam wordt vanaf 1 augustus actief gebruikt. De onthulling wordt echter over de zomervakantie heen getild en vindt plaats op dinsdag 22 augustus. Gerard Gerrits, de oprichter van de Taalklas, krijgt de eer om de nieuwe naam te onthullen. Een feestelijk moment voor het team en de kinderen.

Nieuwe naam, beeldmerk blijft
De wereldbol uit het huidige logo blijft behouden. “Het is getekend door een leerling van de school die het blauwe eiland heeft omschreven als veilige plek om Nederlands te leren, waarna de hele wereld voor je openligt”, vertelt Sandra van Grieken, directeur van Nieuwkomersschool De Wereld. “Wij vinden dit een hele mooie beschrijving en het maakt het beeldmerk waardevol voor betrokkenen.”

Voorbereiding op reguliere basisschool
In de Duin- en Bollenstreek werken schoolbesturen en gemeenten samen aan een duurzaam en kwalitatief goed aanbod voor onderwijs aan nieuwkomers. Van Grieken: “Onder nieuwkomers verstaan we alle kinderen die vanuit een ander land naar Nederland zijn gekomen en geen Nederlands spreken, zoals kinderen van asielzoekers, expats, vluchtelingen en kinderen van arbeidsmigranten. Wij bieden onderwijs aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar die korter dan een jaar in Nederland zijn. Zij krijgen kennis en handvatten in een veilige omgeving, zodat zij kunnen doorstromen naar een reguliere basisschool.”

Aankomende evenementen

Lees ook: