°C
donderdag 19 september 2024

Nationaal Boomspiegelfeest; samen de buurt vergroenen

Hillegom – Lijkt het je leuk om voor meer groen, kleur én mooie ontmoetingen te zorgen in de buurt? Doe dan mee met het Nationale Boomspiegelfeest. Je kunt meedoen door het vergroenen van boomspiegels, de kale grond rondom de boom, maar ook door het vergroenen van balkons. Ga samen met buren aan de slag en ontvang een gratis biologisch plantenpakket om voor meer groen geluk in de buurt te zorgen.

Groene ontmoetingen in de straat
Buurtwerker Carlijn French van Welzijnkompas ging al aan de slag met groen in haar straat. Carlijn: ‘Op de Nationale Zaaidag in april heb ik, samen met buurtbewoners, 16 boomspiegels in mijn straat vergroend. Het was een hele leuke dag! Er is een ‘groen groepje’ in de straat ontstaan met buren die voorheen geen contact met elkaar hadden. De boomspiegels waren kaal en lagen vol kattenpoep, nu zijn ze groen en fleurig en zie je de bijen vrolijk rondvliegen. Het is elke keer weer een feestje om langs de boomtuintjes in de straat te fietsen. Je maakt nu ook sneller een praatje met elkaar en daardoor wordt de straat ook gezelliger.’

Doe mee!
Wil je samen met buren minstens 3 boomspiegels of balkons omtoveren in een groen feestje? Meld je dan aan voor een gratis biologisch plantenpakket en kom op zaterdag 30 september tussen 12.00 en 16.00 uur langs bij het Julianapark in Hillegom of De Groene Bol in Lisse om het pakket op te halen.

Aanmelden en meer info
Aanmelden voor het gratis biologisch plantenpakket kan t/m 20 september bij Welzijnskompas via info@welzijnskompas.nl of (0252)757100. Voor meer info zie www.welzijnskompas.nl/acties en www.boomspiegelfeest.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: