°C
donderdag 19 september 2024

Wethouder Jan van Rijn koestert Bollen Vierdaagse en Adamas

Hillegom – Als wethouder in Hillegom is Jan van Rijn (54) nauw betrokken bij de Duin en Bollen Vierdaagse. Hij maakt zich sterk voor het evenement en is een groot pleitbezorger van het Adamas centrum, dat dit jaar als goede doel aan de vierdaagse is verbonden. Van Rijn hoopt dat inwoners massaal in beweging komen voor streekgenoten met kanker.

Brengt inwoners bij elkaar
In zijn vrije tijd maakt de wethouder graag een ommetje. Bewegen is heel belangrijk, weet hij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de Duin en Bollen Vierdaagse een warm hart toedraagt. “Als je elke dag een uurtje wandelt, heeft dat een positief effect. Deelnemen aan een evenement als de Bollenvierdaagse is goed voor je gezondheid. Maar het is niet alleen het bewegen. De vierdaagse zorgt ook voor verbinding, hij brengt inwoners bij elkaar. Bijkomend voordeel: het praat makkelijker als je loopt, er ontstaan dan mooie gesprekken.”

De wandelaars kunnen bovendien van de omgeving genieten. “De route voert langs alle mooie plekjes, deelnemers ervaren hoe prachtig onze streek is. Daar mogen we als inwoners best trots op zijn. Als Hillegommer doet het me deugd dat het evenement de eerste avond van start gaat in mijn eigen dorp. Vorig jaar waren Lisse en Noordwijk twee keer startplaats. Nu is het beter verdeeld. Zelf loop ik trouwens ook een dag mee: 15 kilometer. “

Vierdaagse en Adamas
Dit jaar vindt voor de tweede keer de Duin en Bollen Vierdaagse plaats. Het evenement, dat wordt gehouden van 12 tot en met 15 oktober, voert de wandelaars langs de mooiste plekjes van de Duin- en Bollenstreek. De start is in Hillegom, de dag erna is Lisse startplaats en op dag drie en vier beginnen de deelnemers hun tocht van 5, 15, 20, 30 of 40 kilometer in Noordwijk. De vierdaagse heeft zich verbonden aan een goed doel: Adamas, centrum voor leven met en na kanker.

Tekst: Adamas

Aankomende evenementen

Lees ook: