°C
donderdag 19 september 2024

Adamas omarmt gedachtegoed Positieve Gezondheid

Hillegom – Dit jaar vindt voor de tweede keer de Duin en Bollen Vierdaagse plaats. Het evenement, dat wordt gehouden van 12 tot en met 15 oktober, voert de wandelaars langs de mooiste plekjes van de Duin- en Bollenstreek. De start is in Hillegom, de dag erna is Lisse startplaats en op dag drie en vier beginnen de deelnemers hun tocht van 5, 15, 20, 30 of 40 kilometer in Noordwijk. De vierdaagse heeft zich verbonden aan een goed doel: Adamas, centrum voor leven met en na kanker.

Bij Adamas – centrum voor leven met en na kanker – wordt gewerkt met Positieve Gezondheid: een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes pijlers. Bij Positieve Gezondheid ligt het accent op mensen zelf, hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Het is een manier om breder naar gezondheid te kijken – dus niet alleen naar de lichamelijke gezondheid. De methode is uitgewerkt in zes pijlers, of dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.

Het is bewezen dat bewegen bijdraagt aan een gezondere leefstijl. Daarom is het zo fijn dat Adamas aan de Duin en Bollen Vierdaagse is verbonden. Je zou kunnen zeggen dat de vierdaagse net als Adamas is gebaseerd op Positieve Gezondheid.

Kijk voor meer informatie op www.db4daagse.nl en www.adamas-centrum.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: