°C
vrijdag 18 oktober 2024

Burgemeester Arie van Erk kondigt vertrek aan

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Arie van Erk vertrekt in het najaar van 2024 als burgemeester. Na 10 jaar in het ambt van burgemeester van Hillegom, draagt hij de ambtsketen over aan een opvolger.

“Het is nog steeds bijzonder en iedere dag weer uitdagend om burgemeester te zijn. Met veel plezier en vol inzet wil ik dit nog een klein jaar voortzetten, maar op 31 oktober 2024 word ik 67 jaar en zet ik er een punt achter. Mijn vrouw en ik hopen dan in gezondheid van meer vrije tijd te gaan genieten. Ik kijk terug op hele mooie jaren als burgemeester in zowel Hillegom als in mijn vorige gemeente Bergambacht. De deur trek je natuurlijk niet zomaar achter je dicht. Omdat mijn ambtstermijn nog tot eind 2026 doorloopt was het best een lastige afweging, maar niet meer altijd beschikbaar moeten zijn is ook een aantrekkelijk vooruitzicht.  Maar…. ik ben nog niet weg. Het komende jaar liggen er nog voldoende uitdagingen en zijn er nog vele momenten van ontmoeting. Door het nu bekend te maken heeft de gemeenteraad voldoende tijd om op zoek te gaan naar een opvolg(st)er” zegt Van Erk.

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, nodigt begin februari de fractievoorzitters uit voor een gesprek over het opstarten van een procedure voor het benoemen van een kroonbenoemde burgemeester. Hierbij is het uitgangspunt dat de start van de nieuwe burgemeester samenvalt met het vertrek van de huidige burgemeester.

Aankomende evenementen