°C
vrijdag 20 september 2024

Geen veiligheidsrisico’s Jozefkerk

Eerder dit najaar zijn diverse berichten in de media verschenen waarin vragen werden gesteld over de veiligheid van de Jozefkerk. Deze berichten waren aanleiding voor de gemeente om een onafhankelijk bureau in te schakelen dat onderzoek doet naar de bouwkundige staat van de kerk. Inmiddels zijn de eerste conclusies uit dit onderzoek ontvangen en hieruit blijkt dat er absoluut geen veiligheidsrisico’s zijn. Dit werd eerder al door de eigenaar gemeld, maar nu is het ook door een derde, onafhankelijke partij bevestigd.

Lees ook: Gemeente Hillegom onaangenaam verrast door ontwikkelingen rondom Jozefkerk

Bericht vanuit de eigenaar

Aanleiding voor de eerdere berichten in de media was een bericht vanuit de eigenaar van het kerkelijk vastgoed, Care Property Invest (CPI), waaruit bleek dat tijdens de verbouwing van met name de Jozefkerk door de aannemer constructieve fouten zijn gemaakt.

Financiële gevolgen

Deze (constructieve) fouten hebben met name financiële gevolgen voor de afbouw van het vastgoed. De komende maanden vinden er verschillende gesprekken plaats tussen de eigenaar CPI, de gemeentelijke contractspartner Renward en de gemeente. Het doel van deze gesprekken is te komen tot een oplossing voor de huidige impasse. De gemeente neemt hierin een bemiddelende rol aan, zij is immers geen eigenaar van het vastgoed binnen dit gebied. Het standpunt van de gemeente is onveranderd: het kerkelijk vastgoed wordt verbouwd tot zorgappartementen.

Aankomende evenementen

Lees ook: