°C
vrijdag 18 oktober 2024

Fietsles voor volwassenen

Foto: Bollenstreek Omroep

Hillegom – Je balans vinden, wel of geen voorrang nemen bij een rotonde én natuurlijk goed om je heen blijven kijken. Tien weken lang gaat een clubje volwassenen bij activiteitencentrum Nexus aan de slag met het onder controle krijgen van een Hollandse tweewieler onder begeleiding van vrijwilligers.

Zaterdagochtend, twee dagen voor de eerste praktijkles, worden de lage inklapfietsjes nog eens goed gecontroleerd door Henk Huurneman en Maria Harting. ‘Deze zijn laag, dan kan je makkelijk je benen op de grond zetten’, vertelt Maria. ‘Zo kunnen ze makkelijker hun balans vinden op de fiets en een beetje gewend raken.’ Samen met vier andere vrijwilligers staan zij voor de schone taak om de cursisten begin april met een gerust hart en fietscertificaat de straat op te sturen.

Zo’n vijftien jaar organiseert de Hillegomse fietsersbond de cursussen voor volwassenen, een initiatief dat ontstond in samenwerking met de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland in Hillegom. ‘Na de eerste keer komen ze met spierpijn thuis’, vertelt Henk lachend. ‘Je gebruikt natuurlijk heel andere spieren dan je gewend bent als je op de fiets zit.’

Dit artikel is afkomstig van Bollenstreek Omroep

Aankomende evenementen

Lees ook: