°C
donderdag 19 september 2024

Hillegomse Heemtuin 7 april weer open – Kom Daslook plukken!

Hillegom – In Elsbroek ligt een verborgen juweel, de Heemtuin van Hillegom, waar de natuur onverstoorbaar z’n gang gaat. Deze heemtuin, de Schulte-Küperjanshof geheten, opent op zondag 7 april 2024 haar deuren voor een nieuw seizoen. In de maanden april tot en met september bent u elke zondagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur van harte welkom in de Heemtuin aan de Couperuswende in Elsbroek. Op deze middagen is ook een vrijwilliger aanwezig aan wie u vragen kunt stellen.

De Heemtuin bestaat deels uit bos, dat rijk is aan voorjaarsbloeiers en stinzenplanten. Centraal ligt een grote vijver waar al vele jaren roodwangschildpadden verblijven. Vrijwilligers houden de begroeiing in toom waar dat nodig is. Op veel plaatsen zijn de brandnetels teruggedrongen. Veel open plekken zijn inmiddels ingenomen door daslook, een fraaie stinzenplant. Die groeit zo uitbundig, dat andere voorjaarsbloeiers in het gedrang komen. Daar willen we iets aan doen, en u kunt daarbij helpen!

Daslook is namelijk een eetbare plant. Diverse restaurants in ons land serveren bijvoorbeeld daslooksoep. Je kunt van de bladeren ook heel goed pesto maken. Kookt u graag en wilt u weleens een recept met daslook uitproberen? Kom dan daslook plukken op zondagmiddag 7 april, van 14:00 tot 17:00 uur. Er zijn begeleiders in de Heemtuin die aanwijzen waar de daslook staat. We plukken alleen de bladeren die vanaf de paden te bereiken zijn, zodat er voldoende planten overblijven. Voor de liefhebbers zullen er ook potjes met daslookplanten voor de eigen tuin verkrijgbaar zijn.

Geen belangstelling voor daslook, maar wel geïnteresseerd in onze rijke flora of wilt u komen helpen? Ook dan staat de Heemtuin voor u open. Kom een kijkje nemen! Dat kan in de maanden april tot en met september op zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur en doordeweeks overdag op maandag tot en met donderdag.

Aankomende evenementen

Lees ook: