°C
donderdag 19 september 2024

Jan Krikke benoemd tot erelid Harmoniekapel

Hillegom – Tijdens de wekelijkse repetitie op 4 april is Jan Krikke benoemd tot erelid van de Hillegomse Harmonie Kapel. Onlangs heeft Jan te kennen gegeven zijn lidmaatschap bij de Hillegomse Harmonie Kapel te beëindigen. Jan Krikke heeft echter veel voor de HHK betekend en zij konden hem niet zomaar laten gaan.

Jan Krikke werd in 2003 samen met Jan Nederpelt lid van de vereniging. Beide speelden op de tenorsaxofoon. Naast het muziek maken, heeft Jan heel veel vrijwilligerswerk verricht voor de HHK. Zo heeft hij in het bestuur gezeten van 2007 – 2016, drie termijnen van drie jaar. In het bestuur had Jan de portefeuille “Technische Zaken”. Als bestuurslid had Jan een opvallende positie. Hij was niet degene die direct het hoogste woord had, Jan was heel bedachtzaam. Dan kon het gebeuren dat er tijdens de bestuursvergadering een heftige discussie gaande was, waarbij de argumenten over en weer werden afgevuurd en dan vroeg Jan het woord. Er kwam dan een weloverwogen argument, het werd dan stil, iedereen gaf toe dat het zo ook kon en het voorstel werd zonder verdere discussie aangenomen.

In zijn bestuursperiode, maar ook daarna heeft Jan alle technische zaken in en rond De Bestemming niet alleen gecoördineerd, maar ook voor een groot deel zelf uitgevoerd. Jan was in zijn werkzame periode uitvoerder in de bouw van beroep en dat scheelde enorm.

Al met al hebben de vereniging en alle leden veel plezier beleefd aan al het werk dat door Jan verzet is. De vereniging is daar heel erg dankbaar voor. Jan Krikke is daarom door de vereniging benoemd tot erelid.

Aankomende evenementen

Lees ook: