°C
donderdag 19 september 2024

Culinair evenement in vrome entourage

Hillegom –  Wie het over ‘High tea” heeft denkt onmiddellijk aan een restaurant. Ook in Hillegom wordt dit uit Groot-Brittannië overgewaaide culinaire fenomeen bij meerdere horecagelegenheden in het centrum aangeboden, tot zover bekend echter nog nooit in een kerk. Afgelopen weekend zorgde de Protestantse Gemeente Hillegom in de Maartenskerk in dit opzicht voor een primeur.

Verdeeld over 2 groepen waren  vorige week zaterdagmorgen- en middag een kleine 70 Hillegommers te gast in de kerk om daar te genieten van diverse soorten geurige thee en een door vrijwilligers bereid en geserveerd accessoire van zoete en hartige lekkernijen. Dat alles op door gemeenteleden beschikbaar gesteld servies. “De belangstelling voor wat eigenlijk een experiment is, bleek na flinke mond-tot-mond- reclame en uitdelen van flyers in het centrum verrassend groot. De deelnemers vonden het, met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, zeer geslaagd.

Wat de deelnemers die zich voor het arrangement hebben aangemeld betreft, gaat het trouwens niet alleen om gemeenteleden maar ook om mensen van daarbuiten” aldus Marcel van Kampen van het ‘Promoteam Maartenskerk’ over het in zijn optiek drempelverlagende evenement. “Voor ons is het organiseren van een dergelijk ‘ongewoon’ gebeuren een manier om onze prachtige kerk (Rijksmonument) nog bekender te maken dan hij al is. We willen hiermee ook aantonen dat we een actieve geloofsgemeenschap zijn die openstaat voor iedereen. Als traditie hadden we jarenlang de  zaterdag voor Moederdag de gelijknamige markt voor tweede hands spullen. Om organisatorische reden zijn we daar evenwel vanaf gestapt. In plaats daarvan hebben we nu de ‘high tea’ georganiseerd. Volgend jaar doen we wellicht weer iets anders”. De opbrengst (€762,57 netto) van het culinaire evenement is voor de verduurzaming van de tuin rondom de Maartenskerk. “Daartoe wordt momenteel een plan van aanpak gemaakt” aldus Van Kampen. “Voor de uitvoering daarvan is elke financiële bijdrage, dus zeker ook deze, bijzonder welkom!”.

Aankomende evenementen

Lees ook: