°C
donderdag 19 september 2024

Vijf buurtbankjes verloot onder inwoners Hillegom

Foto: Martine Goulmy

Hillegom – Wethouder Jan van Rijn opende zondag 19 mei, BuurtBankjesdag, een buurtbankje op de Avenbeeck in Hillegom. Dit deed hij onder belangstelling van veel bewoners. In totaal gaf de gemeente vijf bankjes weg aan inwoners die zich hadden ingeschreven voor de BuurtBankjesactie.

De gemeente vindt het belangrijk om ontmoeting en omzien naar elkaar te stimuleren. Dat was de reden om aan te sluiten bij de landelijke BuurtBankjesdag, een initiatief van Stichting De Buurt.
Wethouder Jan van Rijn: ‘BuurtBankjes kunnen bijdragen aan het mooier en sterker maken van onze buurten, omdat bewoners elkaar daar kunnen ontmoeten. Ik hoop daarom dat er nog veel meer van dit soort bankjes komen!’ Ook de bewoners van de Avenbeeck zijn enthousiast over dit initiatief. Zij doen veel met elkaar en een bankje is voor hen een fijne plek om even een praatje te maken of om samen koffie te drinken.

De andere vier bankjes
Via de Stichting De Buurt werden er vijf bankjes weggegeven. De actie liep van 22 april tot 9 mei. In totaal waren er 18 aanmeldingen. Behalve naar de Avenbeeck zijn er twee bankjes naar de Kuyperlaan en De Savorinlohmanlaan gegaan. Daarnaast hebben buurt- en speeltuinvereniging De Kapertjes en het Fioretti College een BuurtBankje gewonnen. De school gaat in samenwerking met leerlingen en de buurt een verbindend project doen. In heel Nederland zijn nu al ruim 2200 buurtbankjes.

Gratis promotiepakket
Inwoners die ook interesse hebben in een buurtbankje kunnen zich aanmelden bij Stichting De Buurt via de website www.de-buurt.nl/buurtbankjes. Zij krijgen dan een gratis promotiepakketje. Het bankje moeten zij zelf aanschaffen, maar dat kan eventueel met korting via de stichting.

Aankomende evenementen

Lees ook: