°C
zaterdag 21 september 2024

Elektrische strandrolstoel “de Rolrups” geïntroduceerd

Hillegom – Vrijwel iedereen die wel eens een bezoekje brengt aan het strand bij Langevelderslag, kent de Strandrups. Deze speciale bus met dikke banden maakt het voor minder validen mogelijk om een ritje over het strand te maken. Iets wat ze met hun eigen benen of rolstoel niet meer lukt. Inmiddels is de strandrups familie uitgebreid met twee elektrische strandrolstoelen.

Zondag 1 september om 11.00 uur kwamen de twee Rolrupsen aangereden bij Buhay Beach, Langevelderslag. Na een woordje van de voorzitter werden de dames “losgeknipt” en was de introductie een feit. Alle aanwezigen konden het gebruik testen en een proefritje maken over het strand. Ook de Reddingsbrigade was nieuwsgierig naar deze nieuwe aanwinst van Outdoor4disabled, beter bekend van de Strandrups.

’s Middags gingen de eerste gebruiksters op pad, twee zussen met dezelfde spierziekte, die hun geluk niet op konden. Eindelijk met z’n tweeën de hondjes uit kunnen laten op strand, ze hebben genoten en zullen dit zeker nog eens herhalen!!!
Ook de dagen er na, werd er veelvuldig gebruik gemaakt van de Rolrupsen, die zeker in een behoefte voorziet en een grote aanwinst is voor Stichting Outdoor4disabled.

Deze elektrische rolstoelen (E-Jutter Wombat) kunnen middels een mobiel bedieningskastje ook bediend worden door een begeleider. Zo kan men samen over het strand wandelen/rollen. De Rolrups is te huur via www.rolrups.nl Op de site is direct te zien welke tijd er nog vrij is. Ze worden uitgegeven bij Buhay Beach aan de Langevelderslag in Noordwijk.

Aankomende evenementen

Lees ook: