°C
donderdag 19 september 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Feestelijke kraanwaterdag

22 september @ 13:00 - 16:30

Hillegom – Op zondag 22 september aanstaande organiseert Waternet een middag met activiteiten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) om de Nationale Kraanwaterdag alvast te vieren. Er is een speurtocht, een waterwandeling, geinige spelletjes en leerzame waterproefjes.

Kraanwater is een bijzondere dorstlesser. Het is een gezonde en duurzame keuze. We hebben elke dag zeker 1,5 liter drinkwater nodig. Dat zijn ongeveer 8 glazen water per persoon. Schoon drinkwater is dus heel belangrijk en daar schenken we in Nederland extra aandacht aan op de Nationale Kraanwaterdag. In de drinkwaternatuur van de AWD zuivert Waternet twee derde van het drinkwater voor Amsterdam en omstreken. Dat is 70 miljard liter water per jaar. Dat zijn geen glazen, maar emmers vol schoon en gezond drinkwater!

Iedereen die meer over schoon drinkwater wil weten en hoe water wordt gezuiverd is welkom op 22 september in de AWD. Alle – gratis – activiteiten vinden plaats bij en in de buurt van bezoekerscentrum De Oranjekom (bij ingang Oranjekom/Oase), van 13.00 tot 16.30 uur. Kom langs, hoor en leer hoe gezond drinkwater wordt gemaakt.

 

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
13:00 - 16:30
Evenement Categorie: