°C
vrijdag 18 oktober 2024

Speeltuin Weerestein 75 jaar

Hillegom – Speeltuin Weerestein, de oudste speeltuin van Hillegom, viert dit jaar een bijzonder jubileum: 75 jaar speelplezier voor jong en oud! Op zaterdag 28 september 2024, tevens Burendag, nodigt de speeltuin iedereen uit om mee te vieren. Van 14:00 uur tot 17:00 uur worden bezoekers getrakteerd op feestelijke activiteiten, waaronder een groot springkussen en diverse heerlijke traktaties. De toegang is die dag gratis, en kinderen die hun aan het begin van dit seizoen uitgedeelde speeltuinshirt dragen krijgen een gratis ijsje!*  Ook wordt de winnaar van de kleurwedstrijd** feestelijk bekendgemaakt.

Een rijke geschiedenis

Speeltuin Weerestein werd opgericht in 1949 door een groep toegewijde buurtbewoners: voorzitter Gerard Pijnaker, secretaris Cor Jansen, penningmeester Gerrit Versteeg en buurtfietsenmaker Piet Holleman. Het terrein werd verkregen dankzij de contacten van Pijnaker, die voor de oorlog gemeenteraadslid was. Dankzij de inkomsten van toneelgroep “De Amerikanen” en het speelmateriaal dat Holleman vervaardigde uit onder andere oude trambaanmaterialen, werd de speeltuin een feit. In februari 1954 ontving de vereniging koninklijke erkenning.

Ondanks dat vele buurtverenigingen na de oorlog verdwenen, bleef Speeltuin Weerestein bestaan als een geliefde plek voor de Hillegomse jeugd. In 2008 onderging de speeltuin een grootschalige renovatie onder leiding van de huidige voorzitter Ruud van der Lee, gevolgd door een opknapbeurt van het uit 1964 daterende speeltuingebouw in 2011. De speeltuin combineert moderne speeltoestellen met klassiekers die nog steeds vol speelwaarde zitten.

Inclusieve speeltuin

Sinds 2023 is Speeltuin Weerestein bovendien de enige speeltuin in Hillegom met het predicaat “inclusieve speeltuin”. Dit betekent dat kinderen, zowel met als zonder beperking, samen kunnen spelen in een veilige en uitdagende omgeving.

Vrijwilligers maken het mogelijk

Al 75 jaar draait de speeltuin volledig op de inzet van vrijwilligers. Zij houden de speeltuin open, onderhouden het terrein en organiseren leuke activiteiten. De speeltuin is ook voor het volgende seizoen weer op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen om het team te versterken. Met slechts een paar uurtjes per maand kun je het gezond buitenspelen al helpen faciliteren!

Feestelijke jubileumviering

Iedereen is op 28 september van harte welkom om het jubileum van deze iconische speeltuin mee te vieren. Voor meer informatie over de geschiedenis van de speeltuin, bezoek de website: www.speeltuinweerestein.nl.

Praktische informatie:

Datum: 28 september 2024
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: Michiel de Ruijterstraat 95, 2182XM Hillegom
Toegang: Gratis
Website: www.speeltuinweerestein.nl
contact: info@speeltuinweerestein.nl

*Zolang de voorraad strekt.
**Kleurplaten zijn op scholen uitgedeeld en ook in de speeltuin af te halen.

Aankomende evenementen

Lees ook: