°C
vrijdag 18 oktober 2024

Bollenmarkt in Hillegom

Hillegom – Op zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse bloembollenmarkt plaats bij de Oude Pomp in Hillegom. Om 9.00 uur opent de Hillegomse burgemeester Arie van Erk de markt officieel en de bollen zijn te koop zolang de voorraad strekt. Kopers slaan twee vliegen in een klap: ze krijgen een fleurige voorjaarstuin en ze steunen Fietsmaatjes Hillegom Lisse. De opbrengst gaat in zijn geheel naar deze stichting die mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen meeneemt voor een gezellige rit op de duofiets door de Bollenstreek.

De Bollenmarkt op 5 oktober in Hillegom biedt een grote keuze aan tulpen, narcissen, hyacinten, amaryllissen en bijgoed. Er zijn gevarieerde pakketten te koop en er is een kraam met prachtige bloeiende planten. De standhouders geven belangstellenden professioneel advies. Ook dit jaar ontbreekt een ludieke prijsvraag niet.

De opbrengst gaat volledig naar Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Vrijwilligers zijn met een duofiets aanwezig en geven graag informatie. Mensen zijn welkom om een proefritje op de duofiets te maken. Er zijn vrijwilligers nodig die ervoor zorgen dat de gasten van Fietsmaatjes opbloeien en daarvoor hoeven ze alleen maar samen door de Duin- en Bollenstreek te fietsen. Samen actief buiten in beweging, dat is gezond zowel voor gast als vrijwilliger.

Aan de Bollenmarkt werken diverse bloembollenbedrijven uit de Bollenstreek belangeloos mee. CS Weijers, Fred de Meulder BV, Green Garden, Floralia, Van Zyverden BV en JV Plants leveren de gebruikelijke hoge kwaliteit bollen en planten.
De Bollenmarkt is, na het startsein door burgemeester Arie van Erk, open vanaf 9.00 uur tot in de middag. Op is op.

Aankomende evenementen

Lees ook: