°C
dinsdag 22 oktober 2024

Flexwoningen op bollengrond blijft heet hangijzer

Hillegom – Hillegom heeft de komende 10 tot 15 jaar een tekort van circa 400 betaalbare woningen. Om dit tekort op te lossen heeft de gemeente aan de provincie gevraagd of zij 400 tijdelijke sociale flexwoningen en een asielopvang voor 135 asielzoekers mag plaatsen op bollengrond ten zuiden van de Pastoorslaan. Dit plan kent veel voor- en tegenstanders.

Lees ook: provincie positieve houding tijdelijke bouw pastoorslaan

Lokale politiek

De Hillegomse raadsfracties kregen onlangs een uitnodiging van het college om deel te nemen aan een besloten informatieavond (26 september jl.) over de flexwoningen op Pastoorslaan-zuid. Hierin zou de stand van zaken van dit dossier worden besproken.

Hart voor Hillegom is van mening dat alles wat de burgers aangaat transparant moet zijn, met uitzondering van die zaken die de financiële belangen van de gemeente zouden kunnen schaden of privacygevoelige aangelegenheden over individuen. Daarom vonden zij het niet gepast deze besloten vergadering bij te wonen.

Vrienden van Oud Hillegom

De vrienden van Oud Hillegom heeft onlangs van zicht laten horen. zij denken dat het een heel slecht plan is. De Pastoorslaanlocatie maakt deel uit van de 2.625 ha 1e klas bollengrond die in het pact van Teylingen zijn vastgelegd. De bollenstreek heeft alle grond nodig, zeker de 1eklas bollengrond, om vitaal te blijven.

Provinciale staten

Verschillende Provinciale Statenleden hebben kenbaar gemaakt dat zij het verzoek willen bespreken in de ommissievergadering. Recentelijk heeft FVD (Forum voor Democratie) Zuid-Holland een motie ingediend waarin het college werd opgeroepen om geen ontheffing te verlenen voor de bouw van woningen en een AZC op bollengrond in de provincie. Daarnaast werd gevraagd om de cultuurhistorische waarde van de bollengrond in de Duin- en Bollenstreek te beschermen. Deze motie, die door de BBB werd ondersteund, haalde geen meerderheid.

Aankomende evenementen

Lees ook: