°C
maandag 14 oktober 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De klosdochter

21 oktober @ 19:30 - 22:00

In het Fioretti college te Hillegom is op  maandag  21 oktober  de theatervoorstelling  “DE KLOSDOCHTER” van de theatergroep Ervarea te zien. Deze voorstelling is een initiatief van de werkgroep Dementie Vriendelijk Hillegom. Vanaf 19 uur wordt het publiek verwelkomd door leden van de werkgroep en kan men in de aula van het Fioretti college terecht voor een kopje koffie of thee. Om 19.30 uur zal wethouder Jan van Rijn de avond openen.

“De klosdochter” is een unieke humoristische voorstelling die volledig gaat over  de mantelzorger en waar deze tegenaan loopt in de praktijk.

“Komt je zus nog? Je zus daar zou je eens een voorbeeld aan moeten nemen! En dat terwijl jij elke dag komt!” Wanneer je naaste lijdt aan dementie, is dat voor de mantelzorger ook vaak een enorme worsteling. Vaak krijgt degene die het meest nabij staat niet de waardering die voor hem of haar zo broodnodig is. Ter ere van de naasten van iemand met dementie, maakte Theatergroep Ervarea de voorstelling ‘De klosdochter’. Via herkenbare situaties nemen zij de aanwezigen mee in het mantelzorgproces. En ontdekken we dat klosdochter eigenlijk een eretitel is. De voorstelling laat je lachen en huilen.

In de voorstelling wordt aandacht besteed aan de dilemma’s waar een mantelzorger tegenaan loopt, en wordt het netwerk van de mantelzorger verkend en gezocht naar oplossingen om als zorgprofessional beter samen te werken met de klosdochter en haar netwerk. Na afloop van de voorstelling is  er gelegenheid om, met een aangeboden drankje, in ontspannen sfeer te praten met elkaar. Ook zijn de leden van de werkgroep beschikbaar voor vragen en is er een tafel  met informatiefolders van Alzheimer Nederland.

De Werkgroep dementievriendelijk Hillegom rekent op grote belangstelling  van de inwoners van Hillegom en omgeving voor deze gratis voorstelling.  Aanmelden is gewenst, maar je bent ook zonder van harte welkom. Bedenk wel ‘vol is vol’.  Wij moeten helaas vermelden dat de lift van het Fioretti buiten gebruik is.

mail dementievriendelijkhillegom@gmail.com  of Bel 06 23 28 12 33

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie: