°C
vrijdag 18 oktober 2024

Burgemeester ontbijt met kinderen van de Fontein

Hillegom – Op woensdag 9 oktober was het jaarlijkse Nationaal Burgemeestersontbijt in het gemeentehuis van Hillegom. Burgemeester Van Erk ontving leerlingen van groep 8 van basisschool de Fontein. Van 8.30 tot 9.30 uur ontbeet de burgemeester samen met de kinderen en  hun begeleiders in de raadzaal.

Het evenement had als doel om het belang van een goede start van de dag te benadrukken en bewustwording te creëren over gezonde voeding voor kinderen.

Tijdens het ontbijt kregen de leerlingen een gevarieerd en gezond menu aangeboden, bestaande uit volkorenbrood, zuivelproducten, fruit en andere voedzame keuzes. Het doel van het initiatief is niet alleen om een goed ontbijt te promoten, maar ook om kinderen te leren over de waarde van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Burgemeester Van Erk opent het ontbijt en spreekt de kinderen toe: “Een gezond ontbijt is de beste manier om je dag te beginnen. Het geeft je energie en helpt je om goed te kunnen leren op school. Ik ben blij dat jullie hier allemaal aan meedoen en hoop dat jullie elke dag een gezond ontbijt nemen.”

Het Nationaal Burgemeestersontbijt is een landelijk initiatief van het Nationaal Schoolontbijt dat al jaren wordt georganiseerd en waar 245 scholen in heel Nederland aan deelnemen. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Aankomende evenementen

Lees ook: