°C
vrijdag 18 oktober 2024

Schaak Off bij De Uil

schaakclub de uil

Hillegom – Schaakclub De Uil organiseert op maandag 11 november een leuke schaakavond voor iedere Hillegommer. Je hoeft geen lid te zijn van de Uil om mee te kunnen doen. Hoe werkt het?

Hillegomse voorronde voor landelijk schaaktoernooi

De Schaak-Off is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers op elk niveau, bestaande uit lokale voorrondes. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale. De voorronde in Hillegom wordt gespeeld op maandag 11 november vanaf 20 uur

Wanneer je door mag naar de volgende ronde, speel je de regionale finales in december of januari. Bemachtig jij een ticket voor de grote finale? Dan speel jij op 15 februari in De Bilt. Houdt deze datum dan vrij. 

Bij aanmelding voor de Hillegomse voorronde ontvang je een maand lang het Chessable Pro lidmaatschap t.w.v. €10 euro, met geavanceerde analyses en uitgebreide trainingsmogelijkheden. Als extra is er een speciale winactie voor alle deelnemers. Meld jij je aan voor de Schaak-Off, dan maak je kans op 1 van de 5 vouchers t.w.v. €100 euro, te besteden op Chessable.

Aanmelden voor de Schaak-Off kan via deze link: https://startmet.schaken.nl/activaties/schaak-off-2024 Het zou leuk zijn als veel schakers uit Hillegom en omgeving meedoen op 11 november. De kosten bedragen 10 euro. 

Online voorbereidingstoernooiavonden:

Voorafgaand aan de schaakavond op 11 november organiseert de landelijke schaakbond KNSB een drietal online toernooien op Chess.com als oefening. Deze toernooien hebben de naam Schaak-Off Challengers gekregen en vinden plaats op drie vrijdagavonden. De toernooien staan open voor zowel beginners als experts. De speeldata hiervan zijn vrijdag 18 oktober, 25 oktober en 1 november 2024, tussen 20.00 en 21.30 uur. Per avond speel je dan 5 ronden met 3 minuten plus 3 seconden per zet per persoon per partij (duurt dus een kwartier per partij) Deelnemers dingen mee naar een gratis Premium account voor een maand van Chess.com.

Deelnemen kan via https://www.chess.com/nl/join/knsb-nederland Je komt dan op de site van chess.com waar je een gratis account aan kunt maken. Vergeet niet je echte naam erbij te vermelden anders kom je er niet in. De beheerder zal je binnen ca. 24 uur of eerder toelaten. NB zorg ervoor dat je op tijd bent aangemeld, omdat de onlinepartijen stipt op tijd beginnen! Meer informatie over de Schaak-Off Challengers vind je via https://schaakoff.schaken.nl/schaak-off-challengers/

Aankomende evenementen

Lees ook: