°C
vrijdag 18 oktober 2024

Amateur Speelfilm Festival ASF 2024

Hillegom – Op zondag 6 oktober 2024 vond het jaarlijkse Amateur Speelfilm Festival Duin- en Bollenstreek (ASF) plaats in Floralis Lisse. Het evenement, dat dit jaar bezoekers en deelnemers uit Nederland en België trok, bleek opnieuw een groot succes. Met bijna 150 enthousiaste bezoekers, waaronder tal van filmmakers en filmfanaten, stond de dag in het teken van gezelligheid, creativiteit en verbinding.

De feestelijke opening werd verzorgd door burgemeester Lies Spruit van Lisse, die met haar warme woorden de gemoedelijke sfeer van het festival direct wist te benadrukken. Het programma van de dag was indrukwekkend: maar liefst 24 fantastische speelfilms werden vertoond, die de diversiteit en het talent binnen de amateurfilmwereld lieten zien.

De saamhorigheid tussen filmmakers en publiek was voelbaar, met veel interactie en uitwisseling van ideeën. Bezoekers konden na elke film hun stem uitbrengen, en dat leidde tot een spannende strijd om de publieksprijs.

De deskundige jury, bestaande uit Steven Geldof, Rik Kapoen en Bea de Groote, had een uitdagende taak om de beste films en prestaties te belonen. Na een dag vol indrukwekkende films werd de grote winnaar van het festival uitgeroepen: *Amber* van regisseur Auke de Witte. Amber won zowel de prijs voor Beste Speelfilm als de felbegeerde publieksprijs.

De overige prijzen gingen naar de volgende talenten:
– Beste Acteur: Jamian Wallé voor zijn rol als Noah in Confession.
– Beste Actrice: Saskia van Iterson voor haar vertolking van Cheffie in Kripola.
– Beste MontageAmbachtelijk van Tony Jacobs.
– Beste CameraVast Contract van Blepo.
– Beste GeluidChurch Bells van La Crea.

Alle winnaars werden beloond met prachtige glazen trofeeën, geïnspireerd door de iconische tulpen uit de Bollenstreek. Dit unieke aandenken benadrukte de lokale band van het festival, dat naast film ook de cultuur van de streek viert.

ASF 2024 was een dag vol verrassingen, talent en bovenal een liefde voor film. Met een terugblik op dit geslaagde evenement kunnen we al uitkijken naar de volgende editie op 5 oktober 2025, waar opnieuw filmmakers van alle niveaus de kans krijgen om hun werk te delen met een enthousiast publiek.

Aankomende evenementen

Lees ook: