°C
dinsdag 22 oktober 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vriendenavond SVVOH

8 november @ 19:30

Op vrijdag 8 november a.s. is de Najaars Vriendenavond van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Die staat in het teken van de jubileum-kunstwedstrijd en van de bouw van kerkorgels voor Hillegomse kerken.

Voor de pauze zal onze Vrienden-voorzitter Hans Lommerse actuele zaken rond de stichting, het bestuur en de vrijwilligers bespreken. Daarna geeft Alphons Maas een presentatie over de kunstwedstrijd die wordt georganiseerd in het kader van het 35-jarig bestaan van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom in 2025.

Restauratie orgel Maartenskerk

Na de pauze geeft Ronald van Baekel een presentatie over de restauratie van het orgel van de Maartenskerk. Van Baekel is sinds 2002 eigenaar van Nederlands oudste kerkorgelmakerij: Adema’s Kerkorgelbouw van 1855. Dit bijzondere bedrijf is gevestigd in de bollenschuur aan de Leidsestraat 112 in Hillegom. Van Baekel en zijn team hebben onlangs het orgel van de Maartenskerk gerestaureerd en zijn nu bezig met de bouw van een nieuw orgel voor de Sint Martinuskerk.

De Vriendenavond vindt plaats op vrijdag 8 november in de Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 Hillegom. Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Entree € 5,–, inclusief een consumptie. U bent van harte welkom!

Gegevens

Datum:
8 november
Tijd:
19:30
Evenement Categorie: