°C
vrijdag 20 september 2024

Gezocht: interviewers voor Buurttalent

Hillegom – Welzijn Hillegom zoekt personen die houden van een goed gesprek met buurtbewoners. Of die een bijzondere belangstelling hebben voor mensen in het algemeen. Personen die de komende maanden tijd hebben om iets extra’s te doen. Voor het project Buurttalent worden interviewers gezocht die gesprekken willen houden met bewoners van de wijk Elsbroek.

Deze interviewers gaan tijdens gesprekken in op mogelijkheden, voorkeuren en wensen van de geënquêteerden om meer bij de buurt betrokken te worden. Ook vragen ze wat iemand eventueel weerhoudt om bepaalde activiteiten te gaan doen. Hulpvragen of wensen voor de buurt worden eveneens genoteerd. Na de interviews bemiddelt Welzijn Hillegom met buurtbewoners die dat willen naar passende, leuke, zinvolle en inspirerende activiteiten.

Het doel van de interviews is om Hillegommers te helpen ontdekken welke talenten zij hebben en willen inzetten. Bijvoorbeeld om actief te zijn in de eigen buurt. Dat kan zijn voor een overbuurman, of bij een vereniging of organisatie. Anderen vinden het leuk om iets zinvols of leuks voor een groep in de eigen omgeving te doen. Een geïnterviewde uit een eerdere ronde bijvoorbeeld bleek een getalenteerd zanger. Hij wil graag voordrachten geven bij activiteiten in de buurt. Buurttalent in andere steden leverde een groep vrouwen op die gingen koken voor minima.

De interviewers worden gevraagd om een of meer keren een dagdeel beschikbaar te zijn voor interviews. Al naar gelang de wensen en mogelijkheden van de interviewer kunnen dat interviews op straat zijn,  huis aan huis, of binnen een vereniging of organisatie. Uiteraard wordt er eerst een korte training aangeboden. De training vindt plaats in de tweede week van december.

Voor meer informatie of aanmelden kan men terecht bij Maria Zwart Projectmedewerker van Welzijn Hillegom. Tel. 0252 519700 of via m.zwart@welzijnhillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: