°C
donderdag 19 september 2024

Zwemmen is belangrijk voor alle kinderen

Hillegom – Ruim 650 Zuid-Hollandse kinderen van gezinnen die rond de armoedegrens leven kunnen komend jaar gegarandeerd hun zwemdiploma-A halen. Dankzij een speciale zwemregeling is dit nu ook mogelijk in Hillegom. De gemeente is namelijk aangesloten bij het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en valt binnen het werkgebied van Fonds 1818.

Sportfondsenmanager Vincent Venloo (zwembad De Vosse, Hillegom), Harry Akkermans (Jeugdsportfonds), Annechiens Snuif (Wethouder) en Fred van Trigt (De Waterkanten, Lisse).
Sportfondsenmanager Vincent Venloo (zwembad De Vosse, Hillegom), Harry Akkermans (Jeugdsportfonds), Annechiens Snuif (Wethouder) en Fred van Trigt (De Waterkanten, Lisse).

Wethouder Annechien Snuif: “Het is belangrijk voor alle kinderen om mee te kunnen doen. Door deze speciale regeling is dat nu mogelijk gemaakt. Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook van belang voor de veiligheid en de gezondheid van kinderen. Ik ben daarom blij dat alle Hillegomse kinderen in de zomer in De Vosse en ’s winters in De Waterkanten in Lisse kunnen lessen om zo het begeerde A-diploma te halen.”

Gegarandeerd diploma A halen
Voor kinderen die opgroeien in gezinnen rond de armoedegrens was het al mogelijk een beroep te doen op het Jeugdsportfonds. De ervaring leerde echter dat het voor veel kinderen niet mogelijk was om in één jaar met het maximumbedrag van € 225,- een zwemdiploma-A te halen. Om dit probleem op te lossen hebben Fonds 1818, Jeugdsportfonds Zuid-Holland, de gemeente Hillegom en de zwembaden een aangepaste zwemregeling opgesteld. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen van deze regeling gebruikmaken als ze voldoen aan de criteria van het Jeugdsportfonds in Hillegom en ze zwemles volgen bij sportcentrum De Vosse en/of zwembad De Waterkanten. In deze zwemregeling verdubbelt Fonds 1818 de bijdrage van € 225 naar € 450. Bovendien garandeert het zwembad dat de kinderen een zwemdiploma-A behalen.

Sportfondsenmanager Vincent Venloo (zwembad De Vosse, Hillegom), Fred van Trigt (De Waterkanten, Lisse) en Harry Akkermans (Jeugdsportfonds) tekenden op donderdag 19 november een convenant waarin deze nieuwe zwemregeling voor Hillegomse kinderen is opgenomen.

Aankomende evenementen

Lees ook: