°C
vrijdag 20 september 2024

Hillegom start met Duurzaamheidslening

Hillegom – Vanaf 1 mei kunnen Hillegommers maximaal € 7.499,- lenen om maatregelen te nemen die hun koophuis energiezuiniger maken. De gemeente stelt hiervoor een fonds van € 500.000,- beschikbaar. Het gaat hierbij om verschillende soorten isolatie- en energieopwekkingsmaatregelen.

Energieverbruik beperken
De gemeente Hillegom wil met dit fonds van € 500.000,- woningeigenaren in Hillegom stimuleren hun woning met energiezuinige maatregelen comfortabeler te maken. Door isolatie- en/of energieopwekkingsmaatregelen kunnen mensen hun energieverbruik verlagen. Hillegommers kunnen maximaal € 7.499,- lenen. Het beheer van het fonds ligt bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Geld weer beschikbaar
De duurzaamheidsleningen worden verstrekt vanuit een fonds. Het uitgeleende geld komt na terugbetaling weer beschikbaar voor nieuwe leningen. Iedere particuliere woningeigenaar komt in aanmerking.

Isolatie eerst
Wanneer huiseigenaren maatregelen treffen om hun huis energiezuiniger te maken, is het belangrijk dat ze zorgen dat het huis vooral goed geïsoleerd is. Daarna kunnen aanvullende maatregelen zoals zonnepanelen het huis nog energiezuiniger maken. De gemeente heeft een lijst opgesteld van maatregelen die mensen kunnen uitvoeren. Hieronder vallen: warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, raamisolatie, verwarmingsinstallaties en groene daken.

Voorlichting
In het gemeentehuis was op 15 maart een voorlichtingsavond over de mogelijkheden van woningisolatie. Dat het onderwerp leeft in Hillegom, bleek uit de grote opkomst op deze avond. Ook over de Duurzaamheidslening zal een voorlichtingscampagne starten.

Aankomende evenementen

Lees ook: