°C
vrijdag 20 september 2024

Dementievriendelijke samenleving

Hillegom – Dinsdag 21 juni 2016 wordt in het Alzheimer Café het onderwerp Dementievriendelijke samenleving besproken. In een dementievriendelijke samenleving kunnen mensen met dementie langer blijven meedoen. Dit is hard nodig! In Nederland zijn nu ongeveer 260.000 mensen met dementie. De verwachting is dat dit aantal, mede door de hogere levensverwachting,  groeit naar 500.000 mensen in 2040.

Wat kan er allemaal in een dementievriendelijke samenleving, en hoe creëer je dit? Tijdens deze bijeenkomst wordt hier op een interactieve manier met elkaar over gesproken.

Partners, mantelzorgers, professionals, familieleden, mensen met dementie en geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens het Alzheimer Café! Er zijn deskundigen aanwezig die alle vragen rondom dementie kunnen beantwoorden.

Het Alzheimer Café Bollenstreek vindt plaats in ontmoetingscentrum ‘t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom. ‘t Pluspunt is vanaf 19.00 uur open. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De avond wordt muzikaal begeleid en de toegang is geheel gratis.

Het is mogelijk om gebruik te maken van de Welzijn Hillegom-bus voor vervoer naar en van ‘t Pluspunt. Een afspraak maken kan tot 1 dag van tevoren via tel. 0252 – 576500.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: