°C
vrijdag 20 september 2024

Week van de Alfabetisering

Hillegom – Van 5 t/m 11 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, een landelijk initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven, wordt ook in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland extra aandacht gegeven aan het belang van een goede taalbeheersing.

Laaggeletterdheid terugdringen
Eén op de negen mensen in Nederland heeft grote moeite met lezen en/of schrijven en kan daardoor niet goed meedoen aan de maatschappij. Stichting Lezen & Schrijven heeft als doel laaggeletterdheid zoveel mogelijk terug te dringen.

Nederlands oefenen in de bieb
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is erg actief op het gebied van taal. Nederlands oefenen kan natuurlijk met de uitgebreide collectie studieboeken en leesboeken in de Bibliotheek, maar er worden ook steeds meer activiteiten georganiseerd waar mensen hun taal kunnen oefenen. Vluchtelingen en statushouders vinden al snel, via de school en hun taalcoaches hun plek in de Bibliotheek, net als anderstaligen die al langer in Nederland zijn en na het Inburgeringsexamen hun Nederlands willen bijhouden en verbeteren.

Leesplezierclubs
In de leesplezierclubs wordt een boek in eenvoudig Nederlands gelezen. De deelnemers lezen om de beurt een stukje uit het boek hardop voor. Een vrijwilliger helpt daarbij en legt de moeilijke woorden uit. Ook wordt er samen over het verhaal gepraat.

Aankomende evenementen

Lees ook: